Blog - 4 voordelen van stilte tijdens de nacht

4 voordelen van stilte tijdens de nacht

4 voordelen van stilte tijdens de nacht

Rumoerig straatverkeer, sirenes of een zoemend apparaat in de hoek van de kamer – volledige stilte is ’s nachts vaak schaars. En dat terwijl volledige stilte juist bevorderlijk is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Lees hier welke voordelen stilte tijdens de nacht heeft en hoe het je algehele welzijn kan verbeteren.

 

duux ss21 lifestyle 43 1920x1920

 

1. Betere slaapkwaliteit
Lawaai is één van de belangrijkste verstoorders van onze nachtrust, maar wist je dat zelfs geluiden waarvan je niet wakker wordt onbewust impact hebben op je slaap? Een rustige en kalme omgeving zorgt voor een diepere slaap waardoor je frisser en energieker wakker wordt. Hallo goede nachtrust, dag vermoeidheid 👋.

 

2. Minder angst en stress
Stilte tijdens de nacht heeft een kalmerend effect op ons lichaam. Ons lichaam is namelijk meer ontspannen in een rustige omgeving, waardoor het stresshormoon cortisol afneemt en we minder angst en stress ervaren.

 

3. Verbeterd immuunsysteem
Een rustige, diepe slaap kan de werking van je immuunsysteem verbeteren – waardoor je lichaam ziekten effectiever kan bestrijden. Bovendien helpt een rustige omgeving stresshormonen te verminderen, wat de algehele immuunrespons van ons lichaam kan helpen te verbeteren.

 

4. Verhoogde productiviteit
Een goede nachtrust en rustige omgeving kunnen daarnaast ook leiden tot een verhoogde productiviteit, wat zorgt voor betere prestaties op school of het werk. Hierdoor begin je de dag met een frisse geest en nieuwe energie.

 

Van verbeterde slaapkwaliteit tot meer productiviteit – stilte tijdens de nacht kent vele voordelen. Tijd om bewust te zorgen voor een rustige en stille omgeving. Welterusten! 🤫

Gerelateerde artikelen

Duux op Dutch Design Week 2023

Dit jaar maakt Duux haar debuut op de Dutch Design Week in Eindhoven met onze nieuwste Smart app, tussen de top van het Nederlandse industrieel productontwerp. Onze nieuwe app, die bedraagt aan beter inzicht en verbetering van het binnenklimaat, is geselecteerd voor de G100 expositie in het Klokgebouw. De G100 (wat staat voor top 100 […]

6 manieren om je ventilator te gebruiken buiten het seizoen

Wanneer de brandende zomerdagen ten einde komen, is het gemakkelijk om je betrouwbare ventilator op te bergen tot volgend jaar. Maar wist je dat je ventilator een veelzijdig hulpmiddel kan zijn dat meer doet dan alleen koelen? Hier zijn 6 manieren om het meeste uit je ventilator te halen tijdens het laagseizoen, zodat het een […]