Blog - Energiebesparingstips met elektrische kachels

edge heter blog

Energiebesparingstips met elektrische kachels

De winter brengt gezelligheid met zich mee, maar het kan ook een uitdaging zijn om warm te blijven zonder dat je energierekening de pan uit rijst. Gelukkig zijn er talloze manieren om slim gebruik te maken van elektrische verwarming en tegelijkertijd energie te besparen. Hier zijn enkele handige tips en functies die je helpen honderden euro’s te besparen op je energiekosten.

Energiebesparingstips met behulp van elektrische kachels:

1. Verwarm alleen waar en wanneer nodig

Een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen met elektrische verwarming is door de kachel mee te nemen naar de ruimte waar je op dat moment verblijft. In plaats van het hele huis te verwarmen, concentreer je je op de ruimte waar je de warmte echt nodig hebt. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je regelmatig van kamer wisselt.

2. Slimme tijdschema’s voor efficiëntie

Met de opkomst van slimme technologieën kun je nu tijdschema’s instellen voor je elektrische kachels via een handige smartphone-app. Hierdoor kun je de kachels alleen laten werken wanneer je thuis bent of in een specifieke ruimte verblijft. Dit minimaliseert onnodig energieverbruik en maximaliseert de efficiëntie van je verwarmingssysteem.

threesixty app mock up

3. Zonnepanelen als groene energiebron

Als je zonnepanelen op je woning hebt geïnstalleerd, benut dan deze groene energiebron om je elektrische kachels van stroom te voorzien. Door de elektriciteit op te wekken uit zonne-energie, maak je niet alleen gebruik van een milieuvriendelijke bron, maar verlaag je ook je energierekening aanzienlijk.

Tips voor nog efficiënter gebruik:

1. Ventilator voor snelle warmteverspreiding

Plaats een ventilator naast je elektrische kachel om de warmte gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. Dit versnelt de warme lucht en zorgt voor een efficiënte warmteverdeling, waardoor je de kachel op een lagere stand kunt gebruiken.

heating and fan

2. Dicht de kieren

Houd warmte binnen door ramen en deuren gesloten te houden. Hierdoor voorkom je dat warmte ontsnapt naar ongebruikte ruimtes, waardoor je energieverlies minimaliseert.

3. Verhoog de luchtvochtigheid

Verrassend genoeg speelt luchtvochtigheid een cruciale rol in onze perceptie van temperatuur. Door de luchtvochtigheid te verhogen, kun je de ruimte warmer laten aanvoelen zonder de thermostaat omhoog te draaien. Voor elke 1°C stijging van de gevoelstemperatuur, kun je tot wel 5% besparen op jeenergierekening. Het is alsof je een eigen mini-binnensauna-ervaring creëert!

Kortom, met deze slimme energiebesparende functies en tips kun je niet alleen genieten van een warme winter, maar ook je energierekening aanzienlijk verlagen. Maak optimaal gebruik van je elektrische verwarming en maak deze winter comfortabel én kostenefficiënt!

 

 

Gerelateerde artikelen

Duux op Dutch Design Week 2023

Dit jaar maakt Duux haar debuut op de Dutch Design Week in Eindhoven met onze nieuwste Smart app, tussen de top van het Nederlandse industrieel productontwerp. Onze nieuwe app, die bedraagt aan beter inzicht en verbetering van het binnenklimaat, is geselecteerd voor de G100 expositie in het Klokgebouw. De G100 (wat staat voor top 100 […]

6 manieren om je ventilator te gebruiken buiten het seizoen

Wanneer de brandende zomerdagen ten einde komen, is het gemakkelijk om je betrouwbare ventilator op te bergen tot volgend jaar. Maar wist je dat je ventilator een veelzijdig hulpmiddel kan zijn dat meer doet dan alleen koelen? Hier zijn 6 manieren om het meeste uit je ventilator te halen tijdens het laagseizoen, zodat het een […]