Blog - Haal deze zomer meer uit je ventilator met deze 5 tips

whisper 2 wit

Haal deze zomer meer uit je ventilator met deze 5 tips

Met de zomer in aantocht is het tijd om je voor te bereiden op die warme dagen waarop een beetje extra koeling meer dan welkom is. Een van de meest gebruikte en betaalbare apparaten voor thuisverkoeling is de ventilator. Maar wist je dat er manieren zijn om het maximale uit je ventilator te halen? Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen de hitte te verslaan en optimaal gebruik te maken van je ventilator deze zomer!

1. Combineer je ventilator met ijs of bevroren flessen

Een eenvoudige truc om de verkoeling van je ventilator te vergroten, is door een kom met ijs voor de ventilator te plaatsen of bevroren flessen water voor de luchtstroom te houden. Hierdoor wordt de lucht die door de ventilator wordt geblazen extra gekoeld voordat hij de kamer in circuleert.

2. Plaatsing van je ventilator

De plaatsing van je ventilator kan een groot verschil maken in effectiviteit. Kies voor een plek in de buurt van een open raam om koele lucht van buiten naar binnen te trekken. Deze methode is alleen effectief als de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur omdat de inlaat van de ventilator zich aan de achterkant bevindt. Als alternatief kun je de ventilator zo positioneren dat hij de warme lucht uit de kamer blaast, bij voorkeur richting een ander raam of deuropening om de warmte af te voeren.

@mediamarktnl Last van de hitte? 🌡 Let dan op! #hitte #tip #ventilator #warm #temperatuur #hittegolf #goodtoknow #lifesaver #tipvandedag #bloedheet #mediamarkt ♬ origineel geluid – MediaMarkt NL

3. Gebruik een natte handdoek voor een extra koele bries

Een andere handige tip is om een vochtige handdoek voor de ventilator te hangen. Wanneer de lucht door de vochtige handdoek wordt geblazen, verdampt het water en wordt de lucht koeler. Dit kan een snelle en effectieve manier zijn om een koele bries te creëren, vooral op zeer warme dagen.

4. Verlaag de temperatuur gedurende de nacht

‘s Nachts zijn de buitentemperaturen vaak koeler dan overdag. Maak gebruik van deze koelere nachtelijke lucht door je ramen open te zetten en je ventilator strategisch te plaatsen om frisse lucht naar binnen te trekken. Dit kan helpen om de temperatuur in huis te verlagen voordat de zon opkomt en de hitte weer toeslaat.

DXCF Whisper Flex Smart lifestyle

5. Laat je ventilator samenwerken met je airconditioner

Als je een mobiele of split-unit airconditioner hebt, kun je deze in combinatie met een ventilator gebruiken om de ruimte nog beter te koelen. Zet de ventilator bijvoorbeeld zo opgesteld dat hij de koele lucht van de airconditioner door de kamer verspreidt, waardoor de lucht gelijkmatig wordt verdeeld en je de airconditioner op lagere instelling kunt laten draaien.

Gerelateerde artikelen

Energiebesparingstips met elektrische kachels

De winter brengt gezelligheid met zich mee, maar het kan ook een uitdaging zijn om warm te blijven zonder dat je energierekening de pan uit rijst. Gelukkig zijn er talloze manieren om slim gebruik te maken van elektrische verwarming en tegelijkertijd energie te besparen. Hier zijn enkele handige tips en functies die je helpen honderden […]

Duux op Dutch Design Week 2023

Dit jaar maakt Duux haar debuut op de Dutch Design Week in Eindhoven met onze nieuwste Smart app, tussen de top van het Nederlandse industrieel productontwerp. Onze nieuwe app, die bedraagt aan beter inzicht en verbetering van het binnenklimaat, is geselecteerd voor de G100 expositie in het Klokgebouw. De G100 (wat staat voor top 100 […]