Duux gratis verzending nederlandGratis verzending vanaf €20 binnen Nederland
Duux morgen in huisOp werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis
Duux gratis retournerenGratis retourneren binnen 14 dagen
Duux gratis verzending internationaalGratis internationale verzending vanaf €150

Hoe werkt een luchtontvochtiger? Alles wat je moet weten voor een gezond binnenklimaat

Vocht in huis: we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Denk aan condens op de ramen, een muffe geur in de kelder, of wasgoed dat maar niet wil drogen. In veel gevallen is een te hoge luchtvochtigheid de boosdoener. En dat kan niet alleen zorgen voor ongemak, maar ook voor ongezonde situaties zoals schimmelvorming en huisstofmijt. Gelukkig is er een slimme oplossing: een luchtontvochtiger. Maar hoe werkt een luchtontvochtiger precies? En wanneer gebruik je er één? We leggen het je uit in dit blog!

Wat doet een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger haalt overtollig vocht uit de lucht. Simpel gezegd zuigt het apparaat vochtige lucht aan, wat condenseert in water, en blaast droge lucht terug de kamer in. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid en wordt de ruimte comfortabeler en gezonder. Ideaal voor vochtige plekken zoals de kelder, badkamer of wasruimte.

Blog_Bora_Hoewerkteenluchtontvochtiger

Hoe werkt een luchtontvochtiger technisch gezien?

De meeste moderne luchtontvochtigers werken met een compressor. Deze techniek gebruikt een koelmiddel om het vocht uit de lucht te halen:

1. Aanzuigen van vochtige lucht: De ventilator trekt de lucht naar binnen.

2. Condensatieproces: De lucht wordt afgekoeld tegen koude spoelen van de compressor, waardoor het vocht condenseert.

3. Wateropvang: Het vocht wordt opgevangen in een watertank of afgevoerd via een slang.

4. Uitblazen van droge lucht: De nu droge lucht wordt terug de ruimte in geblazen.

Veel modellen, zoals de energiezuinige luchtontvochtiger Bora van Duux, hebben een ingebouwde hygrostaat. Hiermee stel je eenvoudig de gewenste luchtvochtigheid in (bijvoorbeeld tussen de 40 en 60%), waarna het apparaat zichzelf automatisch aanpast.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Bekijk dan deze uitlegvideo van Bora. In drie minuten zie je precies hoe deze luchtontvochtiger werkt, welke functies hij heeft, en hoe eenvoudig de bediening is.

Wanneer gebruik je een luchtontvochtiger?

Er zijn verschillende situaties waarin een luchtontvochtiger van pas komt:

  • In de kelder: Kelders zijn van nature vochtiger door het contact met de grond. Een luchtontvochtiger voorkomt schimmel en muffe luchtjes.
  • In de badkamer: Geen raam of slechte ventilatie? Dan heb je al snel last van condens en schimmel op de muren of het plafond. Een luchtontvochtiger houdt het hier fris en droog.
  • In koude ruimtes: Omdat relatieve luchtvochtigheid stijgt bij lagere temperaturen, zijn de muren, ramen en meubels daar vaak kouder, waardoor luchtvochtigerheid sneller condenseert. Te veel vocht in huis kan zorgen voor benauwdheid of allergieën. Met een luchtontvochtiger blijft het binnenklimaat in de woonkamer of slaapkamer aangenaam en gezond.
  • In de wasruimte: Met een luchtontvochtiger die een speciale was droogmodus heeft, droog je de was sneller én energiezuiniger dan met een droger. Dat is pas slim drogen!

Blog_Bora_Hoewerkteenluchtontvochtiger

Hoe lang moet een luchtontvochtiger aanstaan?

Dat hangt af van de luchtvochtigheid, de temperatuur en de grootte van de ruimte. In de meeste gevallen werkt een luchtontvochtiger het efficiëntst in automodus, waarbij hij automatisch in- en uitschakelt afhankelijk van de gemeten luchtvochtigheid. Heb je veel vocht in huis, zoals na een douche of tijdens het was drogen? Dan kun je tijdelijk de continu modus gebruiken.Veel modellen bieden ook een timerfunctie, zodat je zelf bepaalt hoe lang het apparaat aanstaat.

Wat is een goede luchtontvochtiger?

Een goede luchtontvochtiger is stil, energiezuinig, gebruiksvriendelijk en krachtig genoeg voor de ruimte waarin je hem gebruikt. De Bora luchtontvochtiger van Duux is hier een mooi voorbeeld van. Met een maximale ontvochtigingscapaciteit van 20 of 30 liter per dag, een stille nachtmodus van 36 dB, én bediening via de Duux-app, combineert Bora functionaliteit met comfort. Bovendien beschikt hij over een koolstoffilter tegen geurtjes en een zelfreinigingsfunctie: handig en hygiënisch!

Blog_Bora_Hoewerkteenluchtontvochtiger

Wil je meer weten over Bora of ontdekken of dit model geschikt is voor jouw woning? Bekijk dan onze adviespagina over luchtontvochtigers en ontdek hoe je eenvoudig een gezond binnenklimaat creëert.

Conclusie: een luchtontvochtiger is geen overbodige luxe, maar noodzaak in vochtige ruimtes.

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan leiden tot gezondheidsklachten, schimmel en oncomfortabele omstandigheden. Vooral tijdens koude en natte periodes, zoals in de herfst en winter, blijft overtollig vocht vaak in huis hangen. Met een goede luchtontvochtiger los je dit effectief op. Of het nu gaat om een vochtige kelder, een warme badkamer of een washok waar het wasgoed maar niet droog wordt. En met slimme, stille en energiezuinige modellen zoals Bora, maak je van je huis moeiteloos een gezondere plek.

Wil je meer tips over luchtkwaliteit en binnenklimaat? Bekijk dan onze adviespagina over luchtvochtigheid in huis en leer hoe je slim en duurzaam met luchtvochtigheid omgaat!

5 tips tegen droge lucht in huis: zo verbeter je de luchtvochtigheid

Droge lucht in huis kan voor allerlei vervelende symptomen zorgen, zoals een droge huid, prikkende ogen en hoesten door geïrriteerde luchtwegen. Vooral in de winter, wanneer de verwarming vaak aanstaat, kan de luchtvochtigheid snel dalen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de lucht in huis gezonder en aangenamer te maken. Hier zijn vijf praktische tips om droge lucht te verminderen en je binnenklimaat te verbeteren

1. Zet bakjes water op de verwarming

Een eenvoudige manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, is door bakjes met water op de verwarming te plaatsen. Ken je ze nog, die ouderwetse waterbakjes die vroeger bij iedereen aan de verwarming hingen? Ze werkten toen al goed en dat doen ze nog steeds! Het water verdampt door de warmte en verspreidt zich door de ruimte. Wil je een subtiele geur in huis? Voeg dan een paar druppels aromatherapie  toe voor een frisse en ontspannende sfeer.

2. Droog je was binnen

In plaats van je was in de droger te stoppen, kun je deze binnen laten drogen. Dit helpt niet alleen om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, maar bespaart ook energie. Vooral in de winter kan een rek met natte was een natuurlijke en effectieve manier zijn om droge lucht tegen te gaan.

3. Zet planten neer die de lucht bevochtigen 

Planten zien er niet alleen mooi uit, maar helpen ook om de luchtvochtigheid op peil te houden. Sommige planten, zoals de goudpalm, varen en lepelplant, staan erom bekend dat ze vocht afgeven aan de lucht. Zo sla je twee vliegen in één klap: een gezondere lucht én een groenere leefomgeving!

duux ss23 lifestyle 05 1920x1920

4. Gebruik een luchtbevochtiger 

Wil je de luchtvochtigheid in huis optimaal reguleren én inzichtelijk maken? Dan is een luchtbevochtiger een slimme oplossing. Maar hoe werkt een luchtbevochtiger eigenlijk en wat doet een luchtbevochtiger precies? Simpel gezegd, een luchtbevochtiger voegt vocht toe aan de lucht en helpt zo om de luchtvochtigheid in balans te houden. Er zijn verschillende typen luchtbevochtigers, elk met hun eigen werking en voordelen. De twee meest gebruikte types zijn de ultrasone luchtbevochtiger en de koudwaterverdamper.

Ultrasone luchtbevochtiger

Een ultrasone luchtbevochtiger zet water om in een fijne, zichtbare nevel met behulp van snelle trillingen. Dit gebeurt via een klein metalen plaatje dat op ultrasone frequentie vibreert. De nevel wordt vervolgens de ruimte ingeblazen, waardoor de luchtvochtigheid snel toeneemt.

Koudwaterverdamper

Een koudwaterverdamper werkt met een vochtige filter en een ventilator. De filter neemt water op, terwijl de ventilator langs de filter blaast en zo vocht aan de lucht afgeeft. Dit type bevochtiger past zich automatisch aan de luchtvochtigheid in de ruimte aan, waardoor de lucht nooit té vochtig wordt.

02 dxhu33 neo lifestyle 01 1920x1920

De Neo ultrasone luchtbevochtiger verspreidt een fijne nevel die direct helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Met een bevochtigingscapaciteit van 500 ml per uur en een ruim 5-liter waterreservoir is deze ideaal voor grotere ruimtes. Je kunt de luchtbevochtiger eenvoudig bedienen via de Duux-app of met spraakassistenten zoals Google Assistant en Alexa. Zo geniet je van een comfortabel binnenklimaat, zonder omkijken of gedoe!

Een luchtbevochtiger is ook ideaal voor de slaapkamer, omdat een te droge lucht in de slaapkamer kan zorgen voor een onrustige nachtrust. Klachten zoals een droge keel, een verstopte neus of zelfs hoofdpijn zijn vaak een gevolg van droge lucht. Met een luchtbevochtiger in de slaapkamer creëer je een gezondere en comfortabelere slaapomgeving.

5. Houd de luchtvochtigheid in de gaten

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Te droge lucht kan gezondheidsklachten veroorzaken, terwijl te vochtige lucht weer schimmelvorming kan bevorderen. Een hygrometer is een handige tool om de luchtvochtigheid in huis te meten, zodat je op tijd maatregelen kunt nemen!

duux ss23 lifestyle 06 1920x1920

Met deze tips zorg je ervoor dat de lucht in huis gezond en comfortabel blijft. Of je nu kiest voor simpele oplossingen zoals planten en waterbakjes, of een krachtige luchtbevochtiger zoals Neo, een goed binnenklimaat begint bij bewust omgaan met de luchtvochtigheid. Wil je meer weten over wat je kunt doen tegen droge lucht in huis? Bekijk dan onze adviespagina over luchtvochtigheid en ontdek welke oplossing het beste bij jouw situatie past!

5 slimme tips om jezelf warm te houden deze winter

De winter is in volle gang, maar gelukkig betekent dit niet dat je het koud hoeft te hebben. Er zijn genoeg manieren om lekker warm te blijven zonder de centrale verwarming op volle toeren te draaien. Bovendien kun je met slimme keuzes niet alleen de kou verslaan, maar ook je energiekosten verlagen. Hier zijn vijf handige tips om je door de koude maanden heen te helpen.

1.  Trek laagjes aan voor wat extra warmte

Een dikke trui is misschien lekker, maar meerdere dunne lagen doen veel meer voor je warmte. Elke laag houdt een klein beetje lucht vast, dit werkt als een soort isolatie en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft. Dit is veel efficiënter dan één grote trui! Kies voor ademende materialen zoals wol of fleece. Zo blijf je de hele dag lekker comfortabel!

2. Warme dranken en gezonde voeding voor innerlijke warmte

Het klinkt misschien simpel, maar een kopje thee of een kom soep kan wonderen doen om je op te warmen. Vooral kruiden zoals gember en kaneel geven je niet alleen een lekker warm gevoel, maar stimuleren ook je bloedsomloop. Zo voel jij je niet alleen warmer, maar ook energieker. Denk daarnaast aan een goed ontbijt met bijvoorbeeld havermout, die je energie geeft om de dag warm en actief door te komen.

duux aw24 lifestyle 19 1920x1920

3. Houd jezelf warm met beweging

Beweging is een van de snelste manieren om je op te warmen. Zelfs een paar minuten wandelen door je huis, wat rekken en strekken, of lichte krachttraining kan je bloedsomloop verbeteren en je sneller opwarmen. Het beste is om even wat energie te steken in een workout in je woonkamer; zet een leuke playlist op en laat je lichaam zichzelf verwarmen! Door actief te blijven, kun je de kou prima de baas blijven zonder de thermostaat omhoog te draaien.

4. Voorkom warmteverlies met de juiste luchtvochtigheid

Droge lucht kan ervoor zorgen dat je lichaam sneller afkoelt, waardoor je het kouder hebt dan nodig. Dit komt doordat een lage luchtvochtigheid de verdamping van lichaamswarmte versnelt, vooral in de winter wanneer de verwarming de lucht binnenshuis uitdroogt. Door de luchtvochtigheid op peil te houden, idealiter tussen de 40 en 60%, blijft je lichaam beter op temperatuur. Dit kun je eenvoudig doen door een luchtbevochtiger, zoals Neo, te gebruiken, je was binnen te laten drogen of na het douchen de deur open te laten zodat de stoom zich door het huis verspreidt. Zo blijf je warmer, zonder extra moeite!

5. Kies voor een mini heater

Is de kou te veel voor je favoriete stoel of werkplek? Een mini heater, zoals Zone biedt uitkomst! Deze draagbare en compacte apparaten verwarmen snel de ruimte om je heen zonder dat je de hele kamer hoeft te verwarmen. Bovendien kun je een mini heater makkelijk verplaatsen van kamer naar kamer, zodat je altijd de warmte hebt die je nodig hebt, waar je ook bent.

duux aw24 lifestyle 12 1920x1920

Met deze vijf slimme tips kun je de winter comfortabel doorkomen zonder dat je de thermostaat constant hoeft te draaien. Of je nu laagjes draagt, warme dranken drinkt, of gebruik maakt van een mini heater, er is altijd wel een manier om de kou te verslaan. Ga lekker aan de slag met deze tips en maak van deze winter een warme en gezellige tijd!

Wil je meer weten over energie besparen en efficiënt gebruik maken van verwarmingsapparaten?

Bekijk onze energiebesparingstips en ontdek hoe je flink kunt besparen op je energiekosten, zonder in te leveren op comfort. Lees hier de tips voor efficiënt gebruik van je elektrische verwarming.

Alles wat je moet weten over oliekachels

Met de winter voor de deur is het tijd om na te denken over hoe je jouw huis efficiënt en comfortabel warm houdt. Ben je het zat om te werken in een koud thuiskantoor of wakker te worden in een ijskoude slaapkamer? Dan is een oliekachel precies wat je nodig hebt!

In dit blog ontdek je alles over oliekachels en waarom deze een slimme investering zijn. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wat is een oliekachel?   

Een oliekachel, ook wel een olieradiator genoemd, is een elektrische kachel die warmte genereert via een oliegevuld verwarmingselement. Het mooie aan oliekachels? Ze blijven warm, zelfs nadat je ze hebt uitgeschakeld. Hierdoor bespaar je energie, wat goed is voor het milieu én je energierekening.

Geen olie bijvullen, geen gedoe

Dit type oliekachel werkt zonder olieverbruik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het bijvullen. De olie zit permanent afgesloten in de kachel en zorgt er alleen voor dat warmte langer wordt vastgehouden. Geen onderhoud, geen verspilling. Dat is slim verwarmen!

 

edge oil output gif

 

De voordelen van een oliekachel: 

1.Energiezuinig én duurzaam

Waarom je hele huis verwarmen als je alleen de ruimte hoeft te verwarmen waar je bent? Met oliekachels verwarm je gericht en efficiënt. Dankzij het oliegevulde element blijft de warmte lang hangen, zelfs als de kachel uitstaat. Combineer dat met zonnepanelen, en je bent super duurzaam bezig!

2.Geluidloos verwarmen 

In tegenstelling tot veel andere verwarmingssystemen, zoals ventilatorkachels of centrale verwarming, werken oliekachels vrijwel geluidloos. Perfect voor slaapkamers of werkruimtes waar je stilte belangrijk vindt. Warmte zonder afleiding!

3.Geschikt voor grotere ruimtes 

Oliekachels zijn perfect voor het verwarmen van grotere ruimtes! Dankzij hun efficiënte warmteafgifte kunnen ze moeiteloos ruimtes van 20m² tot zelfs 40m² of meer verwarmen. Of je nu je huiskamer snel lekker warm wilt hebben of een grote werkruimte comfortabel wilt maken, een oliekachel zorgt ervoor dat jij het nooit koud hebt.

4.Verhoogde veiligheid met oververhittingsbeveiliging

Je kunt met een gerust hart genieten van de warmte, want veel moderne oliekachels zijn voorzien van slimme beveiligingsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling. Dit zorgt ervoor dat de kachel nooit te heet wordt, zelfs als hij langere tijd aanstaat of je hem aan laat staan terwijl je slaapt. Zo ben je altijd verzekerd van extra veiligheid in huis, wat een geruststellend gevoel geeft!

Wat is het verschil tussen een oliegevulde kachel en een traditionele oliekachel?

Moderne oliegevulde kachels verschillen sterk van traditionele oliekachels die op fossiele brandstoffen werken. Traditionele oliekachels verbranden olie om warmte te produceren, wat zowel milieuonvriendelijk is als leidt tot een continu verbruik van olie. Een oliegevulde kachel, zoals Edge Oil, werkt heel anders. Deze kachel is gevuld met niet-brandbare, milieuvriendelijke mineraalolie. De olie is volledig afgesloten in de kachel en wordt uitsluitend gebruikt als warmtegeleider. Dit betekent dat er geen olie wordt verbruikt, wat deze kachels tot een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

Waarom kiezen voor een elektrische oliekachel van Duux?   

Wil je een oliekachel die echt alles in huis heeft? Dan is Edge Oil dé perfecte keuze. Deze moderne oliekachel combineert een stijlvol, minimalistisch design met slimme technologie en krachtige prestaties. Met de slimme bediening via de Duux Smart App stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Dankzij de verschillende warmtestanden pas je de kachel volledig naar jouw wensen aan. De oliegevulde radiator houdt de warmte lang vast, zelfs als de kachel is uitgeschakeld.

 

blog edge oil oliekachels 1426x802px

 

Maar er is meer: de ingebouwde ventilatoren maken Edge Oil super efficiënt. In de boost-stand verspreiden ze de warmte razendsnel door de ruimte, waardoor onze 2000W-kachel net zo krachtig is als een 2500W-kachel. Ideaal als je snel wilt opwarmen! Edge Oil biedt daarnaast extra functies zoals een eco-stand voor energiebesparing en een nachtmodus voor fluisterstille werking. Dit maakt het de ideale keuze voor elke ruimte en situatie.

Bekijk Edge Oil en andere verwarmingsoplossingen bij Duux en geniet deze winter van ultiem comfort en slimme technologie!

Wil je meer weten? 

Twijfel je nog over welke elektrische kachel het beste bij jou past? Neem een kijkje op onze adviespagina. Hier hebben we alle elektrische kachels overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!

Een nieuwe slimme manier om kleding binnen te drogen

Kleding drogen binnenshuis kan soms een flinke uitdaging zijn, vooral tijdens de koudere of regenachtige maanden. Wanneer je was binnen ophangt, verhoogt de luchtvochtigheid, waardoor het dragen vertraagt en kan het zelfs leiden tot schimmel. Daarom komt Bora, onze nieuwe luchtontvochtiger met wasdroogmodus goed van pas! Met de wasdroogmodus biedt hij een efficiënte en energiezuinige oplossing voor het drogen van je kleding. Laten we eens kijken hoe deze functie je leven kan verbeteren!

Bespaar energie en geld

Met de wasdroogmodus bespaar je tot wel 50% aan energie in vergelijking met traditionele wasdrogers. Bora haalt voortdurend vocht uit je natte was zonder energie te verspillen, waardoor het een kosteneffectief alternatief is. Of het nu winter of een regenachtige dag is, deze modus helpt je om je elektriciteitsrekening te verlagen terwijl je kleding droogt. Want zeg eerlijk: wie zegt er nou nee tegen een lagere rekening en frisse was?

Sneller droogproces

Kleding binnenshuis ophangen kan uren of zelfs dagen duren om te drogen. De wasdroogmodus van Bora trekt het vocht uit de lucht rondom je was, waardoor het droogproces versnelt. Het koolstoffilter voorkomt bovendien de muffe geur die vaak ontstaat wanneer kleding te lang nat blijft. Zo blijven je kleding en je leefruimte fris en aangenaam!

 

blog droogmodus bora koolstoffilter 1426x802px

 

Perfect voor kleine ruimtes

In kleine appartementen of huizen met beperkte ruimte kan het moeilijk zijn om kleding te drogen. De wasdroogmodus van Bora werkt efficiënt in afgesloten ruimtes zoals badkamers of bijkeukens, waardoor overtollig vocht wordt voorkomen. Ideaal voor plekken met beperkte luchtcirculatie en het helpt om schimmel- of vochtproblemen te voorkomen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over muffe lucht of schimmelplekken!

Vermijd muffe geuren en schimmel

Binnenshuis de was drogen in slecht geventileerde ruimtes kan leiden tot schimmel en muffe geuren. De wasdroogmodus verkleint dit risico door continu vocht te onttrekken, waardoor je kleding fris blijft en je huis vrij van vocht blijft. Een prettige manier om zowel je kleding als je leefruimte fris te houden!

Ideaal voor winterse droging

Tijdens de koudere maanden is het niet altijd mogelijk om ramen open te zetten voor ventilatie. De wasdroogmodus helpt je om de ruimte te ontvochtigen terwijl je kleding droogt, wat een praktische oplossing is voor de winter. Het houdt de lucht droog en voorkomt overtollig vocht en schimmel, zelfs wanneer je niet kunt ventileren.

 

bora app gif

 

De beste luchtontvochtiger voor binnen

Bora is de beste luchtontvochtiger voor iedereen die het drogen van kleding binnenshuis wil vereenvoudigen, vooral in kleine ruimtes, tijdens de wintermaanden of in vochtige omgevingen. Niet alleen versnelt Bora de droogtijden, maar het bespaart ook energie en voorkomt overtollige vochtopbouw in je huis. Wil je meer weten over alle slimme functies van Bora? Bekijk dan hier de trainingsvideo voor een uitgebreide uitleg over wat Bora nog meer kan bieden!

Hoe lang moet een luchtontvochtiger aanstaan?

De vraag “Hoe lang moet een luchtontvochtiger aanstaan?” hangt af van de ruimte, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Met Bora hoef je daar echter geen zorgen over te maken. Deze slimme luchtontvochtiger zorgt ervoor dat je kleding snel en efficiënt droogt, zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die je leuk vindt!

Kies voor Bora!

Kies voor Bora en ervaar zelf de voordelen van de wasdroogmodus. Geniet van droge, frisse kleding en een comfortabele leefomgeving. Met Bora haal je niet alleen een luchtontvochtiger in huis, maar ook een slimme manier om jouw leven gemakkelijker te maken. Maak vandaag nog de stap naar een vochtig-vrij leven! Ontdek Bora hier.

 

Berg je Whisper veilig op na de zomer met deze tips en tricks

De zomer is voorbij en je Duux ventilator heeft je door de warme dagen geholpen met een verfrissende bries. Nu de herfst nadert, gebruik je jouw Whisper waarschijnlijk minder. Dit is het ideale moment om je ventilator veilig op te bergen, zodat hij volgend jaar weer in topconditie is. In dit blog delen we handige tips en tricks om je Whisper beschermd de herfst en winter door te laten komen!

Waarom je Whisper beschermen met een opberghoes?

Ventilatoren zijn gevoelig voor stof, krassen en beschadigingen tijdens de opslag. Het zou zonde zijn om volgend seizoen een beschadigde Whisper tevoorschijn te halen. Deze opberghoes voor de Whisper-famile biedt de oplossing! Deze hoes is speciaal ontworpen om jouw ventilator te beschermen en ervoor te zorgen dat hij in topvorm blijft.

Waarom het schoonmaken van je ventilator belangrijk is 

Voordat je Whisper opbergt, is het cruciaal om hem grondig schoon te maken. Tijdens de zomer kunnen stof en vuil zich ophopen op de bladen en het rooster van je Duux ventilator, wat de prestaties kan beïnvloeden. Door Whisper goed schoon te maken, zorg je ervoor dat hij klaar is voor gebruik zodra de zomer weer begint. Vergeet niet de ventilator goed te laten drogen voordat je hem in de opberghoes stopt. Bekijk deze video voor een stap-voor-stap uitleg over het schoonmaken van je ventilator!

De voordelen van de opberghoes voor Whisper

De opberghoes is gemaakt van licht geweven materiaal dat perfect om je Duux ventilator past. Dankzij het trekkoord aan de bovenkant kun je de hoes strak aantrekken, zodat deze niet verschuift en je ventilator goed beschermd blijft. Geen gereedschap nodig! Het is een eenvoudige maar effectieve oplossing voor het veilig opbergen van je ventilator.

duux whisper opberghoes lifestyle kopie

Welke modellen passen in de opberghoes?

Deze opberghoes is perfect voor alle modellen van de Whisper-familie. Hierdoor is het een veelzijdige accessoire die je ventilator beschermt en ervoor zorgt dat hij in goede staat blijft, klaar voor wanneer je Whisper weer nodig hebt!

Klaar om je Whisper veilig op te bergen?

Voorkom onnodige schade aan je ventilator tijdens de herfst en winter! Bescherm je Duux ventilator met de opberghoes voor Whisper en zorg ervoor dat hij volgend seizoen weer in topconditie is. Bekijk de opberghoes voor Whisper en maak je ventilator klaar voor dit najaar.

Gebruik je ventilator buiten het seizoen

Wil je Whisper liever niet opbergen? Je kunt hem ook buiten de zomer gebruiken! Ontdek in ons eerdere blog hoe je Whisper het hele jaar door kunt inzetten: 6 manieren om je ventilator te gebruiken buiten het seizoen.

Haal deze zomer meer uit je ventilator met deze 5 tips

Met de zomer in aantocht is het tijd om je voor te bereiden op die warme dagen waarop een beetje extra koeling meer dan welkom is. Een van de meest gebruikte en betaalbare apparaten voor thuisverkoeling is de ventilator. Maar wist je dat er manieren zijn om het maximale uit je ventilator te halen? Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen de hitte te verslaan en optimaal gebruik te maken van je ventilator deze zomer!

1. Combineer je ventilator met ijs of bevroren flessen

Een eenvoudige truc om de verkoeling van je ventilator te vergroten, is door een kom met ijs voor de ventilator te plaatsen of bevroren flessen water voor de luchtstroom te houden. Hierdoor wordt de lucht die door de ventilator wordt geblazen extra gekoeld voordat hij de kamer in circuleert.

2. Plaatsing van je ventilator

De plaatsing van je ventilator kan een groot verschil maken in effectiviteit. Kies voor een plek in de buurt van een open raam om koele lucht van buiten naar binnen te trekken. Deze methode is alleen effectief als de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur omdat de inlaat van de ventilator zich aan de achterkant bevindt. Als alternatief kun je de ventilator zo positioneren dat hij de warme lucht uit de kamer blaast, bij voorkeur richting een ander raam of deuropening om de warmte af te voeren.

@mediamarktnl Last van de hitte? 🌡 Let dan op! #hitte #tip #ventilator #warm #temperatuur #hittegolf #goodtoknow #lifesaver #tipvandedag #bloedheet #mediamarkt ♬ origineel geluid – MediaMarkt NL

3. Gebruik een natte handdoek voor een extra koele bries

Een andere handige tip is om een vochtige handdoek voor de ventilator te hangen. Wanneer de lucht door de vochtige handdoek wordt geblazen, verdampt het water en wordt de lucht koeler. Dit kan een snelle en effectieve manier zijn om een koele bries te creëren, vooral op zeer warme dagen.

4. Verlaag de temperatuur gedurende de nacht

’s Nachts zijn de buitentemperaturen vaak koeler dan overdag. Maak gebruik van deze koelere nachtelijke lucht door je ramen open te zetten en je ventilator strategisch te plaatsen om frisse lucht naar binnen te trekken. Dit kan helpen om de temperatuur in huis te verlagen voordat de zon opkomt en de hitte weer toeslaat.

DXCF Whisper Flex Smart lifestyle

5. Laat je ventilator samenwerken met je airconditioner

Als je een mobiele of split-unit airconditioner hebt, kun je deze in combinatie met een ventilator gebruiken om de ruimte nog beter te koelen. Zet de ventilator bijvoorbeeld zo opgesteld dat hij de koele lucht van de airconditioner door de kamer verspreidt, waardoor de lucht gelijkmatig wordt verdeeld en je de airconditioner op lagere instelling kunt laten draaien.

Energiebesparingstips met elektrische kachels

De winter brengt gezelligheid met zich mee, maar het kan ook een uitdaging zijn om warm te blijven zonder dat je energierekening de pan uit rijst. Gelukkig zijn er talloze manieren om slim gebruik te maken van elektrische verwarming en tegelijkertijd energie te besparen. Hier zijn enkele handige tips en functies die je helpen honderden euro’s te besparen op je energiekosten.

Energiebesparingstips met behulp van elektrische kachels:

1. Verwarm alleen waar en wanneer nodig

Een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen met elektrische verwarming is door de kachel mee te nemen naar de ruimte waar je op dat moment verblijft. In plaats van het hele huis te verwarmen, concentreer je je op de ruimte waar je de warmte echt nodig hebt. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je regelmatig van kamer wisselt.

2. Slimme tijdschema’s voor efficiëntie

Met de opkomst van slimme technologieën kun je nu tijdschema’s instellen voor je elektrische kachels via een handige smartphone-app. Hierdoor kun je de kachels alleen laten werken wanneer je thuis bent of in een specifieke ruimte verblijft. Dit minimaliseert onnodig energieverbruik en maximaliseert de efficiëntie van je verwarmingssysteem.

threesixty app mock up

3. Zonnepanelen als groene energiebron

Als je zonnepanelen op je woning hebt geïnstalleerd, benut dan deze groene energiebron om je elektrische kachels van stroom te voorzien. Door de elektriciteit op te wekken uit zonne-energie, maak je niet alleen gebruik van een milieuvriendelijke bron, maar verlaag je ook je energierekening aanzienlijk.

Tips voor nog efficiënter gebruik:

1. Ventilator voor snelle warmteverspreiding

Plaats een ventilator naast je elektrische kachel om de warmte gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. Dit versnelt de warme lucht en zorgt voor een efficiënte warmteverdeling, waardoor je de kachel op een lagere stand kunt gebruiken.

heating and fan

2. Dicht de kieren

Houd warmte binnen door ramen en deuren gesloten te houden. Hierdoor voorkom je dat warmte ontsnapt naar ongebruikte ruimtes, waardoor je energieverlies minimaliseert.

3. Verhoog de luchtvochtigheid

Verrassend genoeg speelt luchtvochtigheid een cruciale rol in onze perceptie van temperatuur. Door de luchtvochtigheid te verhogen, kun je de ruimte warmer laten aanvoelen zonder de thermostaat omhoog te draaien. Voor elke 1°C stijging van de gevoelstemperatuur, kun je tot wel 5% besparen op jeenergierekening. Het is alsof je een eigen mini-binnensauna-ervaring creëert!

Kortom, met deze slimme energiebesparende functies en tips kun je niet alleen genieten van een warme winter, maar ook je energierekening aanzienlijk verlagen. Maak optimaal gebruik van je elektrische verwarming en maak deze winter comfortabel én kostenefficiënt!

 

 

Duux op Dutch Design Week 2023

Dit jaar maakt Duux haar debuut op de Dutch Design Week in Eindhoven met onze nieuwste Smart app, tussen de top van het Nederlandse industrieel productontwerp. Onze nieuwe app, die bedraagt aan beter inzicht en verbetering van het binnenklimaat, is geselecteerd voor de G100 expositie in het Klokgebouw. De G100 (wat staat voor top 100 Goed Industrieel Ontwerp) is de parel van de Dutch Design Week en is een representatieve weergave van het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van industrieel productontwerp. Met onze Nederlandse roots zijn wij trots om deel uit te maken van het grootste designevent in Europa en Dutch Design te vertegenwoordigen.

duux ddw 2 cropped
Duux Smart app met Threesixty 2 tijdens de G100 expositie

De Dutch Design Week is een jaarlijks terugkerend evenement dat een platform biedt voor Nederlandse ontwerpers om hun werk aan het publiek en de industrie te tonen. Het is een geweldige gelegenheid om de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van design te ontdekken, van meubilair tot mode, en van architectuur tot technologie. Met meer dan 200.000 bezoekers heeft dit evenement heeft zich gevestigd als een wereldwijd toneel voor innovatieve en inspirerende ontwerpen.

6 manieren om je ventilator te gebruiken buiten het seizoen

Wanneer de brandende zomerdagen ten einde komen, is het gemakkelijk om je betrouwbare ventilator op te bergen tot volgend jaar. Maar wist je dat je ventilator een veelzijdig hulpmiddel kan zijn dat meer doet dan alleen koelen? Hier zijn 6 manieren om het meeste uit je ventilator te halen tijdens het laagseizoen, zodat het een waardevolle toevoeging blijft aan je huis het hele jaar door.

1. Verspreid warme lucht
Hoewel ventilatoren vaak worden geassocieerd met verkoeling , kunnen ze ook helpen warme lucht door je huis te verspreiden tijdens de koudere maanden. Plaats je ventilator in de buurt van een warmtebron, zoals een radiator of ventilatorkachel, en stel hem in op een lage snelheid. Dit helpt ervoor te zorgen dat de warmte gelijkmatig circuleert en voorkomt koude plekken in je woonruimte.

2. Verbeter je ventilatatie
Goede ventilatie is essentieel voor een goede binnenluchtkwaliteit. Zelfs buiten het seizoen kan je ventilator helpen door de luchtcirculatie te verbeteren. Gebruik hem om muffe binnenlucht te vervangen door frisse buitenlucht door hem strategisch bij een open raam te plaatsen. Dit houdt niet alleen de lucht in je huis fris, maar helpt ook om eventuele achtergebleven geuren te verwijderen.

3. Droog vochtige ruimtes
Ventilatoren kunnen je geheime wapen zijn als het gaat om het drogen van vochtige ruimtes in je huis. Of het nu na een regenachtige dag is of na een stomende douche, zet je ventilator zo neer dat het droogproces versnelt. Dit helpt de groei van schimmel te voorkomen en houdt je huis comfortabel en droog.

4. Hulp bij het koken
Kookliefhebbers, let op! Een ventilator kan een uitstekende aanvulling zijn op je keukenarsenaal. Gebruik hem om kookgeuren en stoom te verspreiden, waardoor je culinaire avonturen aangenamer worden. Plaats de ventilator in de buurt van je kookplaat of oven om je keuken vrij van geuren te houden en je kookomgeving comfortabel te maken.

5. Slaapmiddel
Naast zijn praktische toepassingen kan een ventilator ook dienen als een “white noise” apparaat, waardoor je het hele jaar door beter kunt slapen. Het zachte gezoem van de ventilator kan achtergrondgeluiden overstemmen en een rustgevende omgeving creëren die bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Dus berg je ventilator nog niet op – laat hem je in dromenland wiegen, zelfs als het buiten niet meer zo heet is.

6. Indoor workouts
Als je graag thuis traint, kan je ventilator een uitstekende trainingspartner zijn. Plaats hem strategisch in je trainingsruimte om voor verfrissende lucht te zorgen terwijl jij oefeningen uitvoert. Dit helpt niet alleen om je koel te houden tijdens intense workouts, maar voorkomt ook oververhitting en overmatig zweten, waardoor je indoor trainingen comfortabeler en plezieriger worden. Bovendien kan de zachte luchtstroom het gevoel van een buitentraining nabootsen en je motiveren om het hele jaar door actief te blijven. Dus, of je nu aan yoga, cardio of krachttraining doet, laat je ventilator het geheim zijn om koel en gemotiveerd te blijven tijdens je indoor workouts!

Mijn Duux Credits
Winkelmand
Je winkelmand is leeg.
Besteed nog 20,00 voor gratis verzending
Subtotaal
0,00