Blog - Back to School: Zo zorg jij voor een gezonde thuiswerkplek

duux ss22 lifestyle 29 lr

Back to School: Zo zorg jij voor een gezonde thuiswerkplek

Na een welverdiende zomervakantie moeten we er nu dan toch aan geloven: de eerste schooldag staat weer voor de deur. Tijd om je zonnige zomerthriller aan het strand te verruilen voor je laptop in het thuiskantoor. Heb jij last van de post-vakantieblues? Geen zorgen, met deze tips wordt jouw werkplek minstens net zo aangenaam 😉.

 

1. Ga voor een studiemaatje

De luchtkwaliteit binnenshuis kan van grote invloed zijn op onze cognitieve functies, zo blijkt uit onderzoek onder leiding van Harvard T.H. Chan School of Public Health. Zo kan de hoeveelheid fijnstof (PM2.5) die doorgaans aanwezig is in ons binnenklimaat in verband worden gebracht met verminderde concentratie en productiviteit. Een luchtreiniger met HEPA-filter verwijdert deze fijne stofdeeltjes en andere vervuilingsbronnen uit de lucht en zorgt zo voor schone lucht in jouw studeer- of werkkamer. Ga daarom voor een slim studiemaatje als Bright, die zijn wiskundige berekeningen loslaat op jouw luchtkwaliteit. Óf Sphere, die dankzij zijn compacte formaat de perfecte +1 is op jouw bureau.

 

bright smart luchtreiniger in thuiskantoor

Foto: @wendy_studiozinnig

 

2. Houd je hoofd koel

Wist je dat tropische temperaturen een negatief effect hebben op ons concentratievermogen? Harvard T.H. Chan School of Public Health heeft de reactiesnelheid en het geheugen van studenten in studentenkamers met én zonder airconditioning getest. En wat blijkt? Studenten die géén airconditioning tot hun beschikking hadden reageerden niet alleen 13,4 procent trager, maar scoorden ook 13,3 procent lager.

Met een mooie nazomer in het vooruitzicht kan de temperatuur in jouw thuiskantoor dan ook niet achterblijven ☀️. Ventileer jouw thuiswerkplek daarom regelmatig en schakel indien nodig de hulp van een fluisterstille ventilator in om jouw hoofd gegarandeerd koel te houden. Bonus: frisse lucht zit vol zuurstof en zorgt daarom voor een enorme concentratie boost!

 

3. Een flesje vol focus

Stiekem aan het piekeren over die pittige presentatie? Wanneer jij je slecht kunt focussen door spanning, kan het vernevelen van essentiële olie in de geur van lavendel bevorderlijk werken op jouw concentratievermogen. Lavendel staat namelijk bekend om haar kalmerende werking, waardoor je je minder gestrest voelt en beter in staat bent om je te concentreren. Focus mode on ✅.

 

duux ss20 shoot sphere 11 1920x1920

 

4. Digital nomad, maar dan thuis

Zoek een plek die het beste past bij de activiteit op jouw to-do lijstje. Maak bijvoorbeeld onderscheid tussen de plek voor standaard bureauwerk, bellen, een goede kop koffie en pauze. Zo beweeg je meer gedurende de dag en creëer je een werkomgeving die matcht bij elke activiteit.

Gerelateerde artikelen

Whisper Flex opnieuw winnaar Consumentenbond test!

We zijn enorm verheugd om aan te kondigen dat de Duux Whisper Flex ventilator voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot de winnaar van de Consumentenbond test! Dit is een verdiende erkenning voor iedereen die betrokken is geweest om deze ventilator nog beter, duurzamer en stiller te maken. De Whisper Flex is niet […]

Duux wint 2 iF Design Awards!

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Duux niet één, maar twee prestigieuze iF Design Awards heeft gewonnen voor onze innovatieve producten! Onze Edge-convectorkachel en nieuwe smart app zijn erkend voor hun uitstekende ontwerp en functionaliteit. De Edge-convectorkachel is niet alleen stijlvol en slank, maar ook ontzettend functioneel. De belangrijkste kenmerken zijn onder andere […]