Blog - Maak jouw slaapkamer lenteklaar in 4 stappen

duux ss20 shoot tube 10 lr

Maak jouw slaapkamer lenteklaar in 4 stappen

De vogels beginnen te zingen, de velden zijn gevuld met verse bloemen en we kunnen zelfs genieten van de eerste zonnestralen – het voorjaar is eindelijk begonnen. Kan jouw slaapkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Tijd voor een frisse wind door je slaapkamer: zo maak jij jouw slaapkamer lenteklaar in 4 stappen!

 

1. Out with the old

Het gezegde luidt niet voor niets “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.”. Uit onderzoek van The National Sleep Foundation blijkt namelijk dat je in een opgeruimde kamer tot wel 19 procent (!) beter slaapt. Hoog tijd om je slaapkamer van overbodige spullen te ontdoen. Tip 💡: Geef je spullen een vaste plek. Door soortgelijke spullen bij elkaar én op een plek waar je ze regelmatig gebruikt te bewaren, voorkom je dat ze onnodig gaan rondslingeren.

Schuilt er een stiekeme verzamelaar in jou? Vraag je dan af of je één kilometer voor het betreffende item zou reizen. Is het antwoord ‘nee’? Dan kun je er met een gerust hart afstand van nemen 😉.

 

2. Tijd voor het echte werk

Stoffen meubels en textiel zijn als een magneet voor (fijn)stof, huidschilfers en huisstofmijt. Naast de gebruikelijke wasbeurt van het beddengoed, kunnen je hoofdkussens, matras en hoofdbord dan ook niet achterblijven tijdens de grote voorjaarsschoonmaak.

  • Geef je matras tijd om te luchten. Door je bed niet direct opnieuw op te maken, voorkom je dat vocht van nachtelijk transpireren verder doordringt in je matras. Heb je wat extra tijd? Verdeel dan een goede laag baking soda over het matras en laat dit minimaal 15 minuten inwerken (hierbij geldt: hoe langer, hoe beter). De baking soda hecht zich aan het vocht en neutraliseert zo nare geurtjes. Gebruik de stofzuiger om de baking soda op te zuigen.
  • Heb je een stoffen bed of boxspring? Vergeet dan niet om je hoofdbord te stofzuigen, zo verminder je de kans op allergische reacties door stof en huisstofmijt.

Geen poetsmiep? Met onderstaande playlist op de achtergrond is jouw slaapkamer binnen de kortste keren spik en span.

cleaning motivation playlist

 

3. Houd het luchtig

Wist je dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven slapen? 😯 Des te belangrijker het is om aandacht te besteden aan luchtkwaliteit in onze slaapkamer. Ventileer je slaapkamer daarom dagelijks om vervuilde lucht af te voeren en voldoende frisse lucht de ruimte binnen te laten. Daarnaast kan een luchtreiniger met HEPA-filter helpen om (fijn)stof, pollen en andere vervuilende deeltjes uit de lucht te filteren – zo slaap jij gegarandeerd als een roosje.

 

4. De puntjes op de i

Met een essentiële olie in de geur van lavendel haal je niet alleen de bloemige geur van het voorjaar in huis, maar creëer je tevens een oase van rust in de slaapkamer. Dit dutje in een flesje werkt namelijk kalmerend én bevordert de nachtrust.

Happy cleaning!

duux ss22 lifestyle 09 1920x1920

 

Gerelateerde artikelen

Haal deze zomer meer uit je ventilator met deze 5 tips

Met de zomer in aantocht is het tijd om je voor te bereiden op die warme dagen waarop een beetje extra koeling meer dan welkom is. Een van de meest gebruikte en betaalbare apparaten voor thuisverkoeling is de ventilator. Maar wist je dat er manieren zijn om het maximale uit je ventilator te halen? Hier […]

Energiebesparingstips met elektrische kachels

De winter brengt gezelligheid met zich mee, maar het kan ook een uitdaging zijn om warm te blijven zonder dat je energierekening de pan uit rijst. Gelukkig zijn er talloze manieren om slim gebruik te maken van elektrische verwarming en tegelijkertijd energie te besparen. Hier zijn enkele handige tips en functies die je helpen honderden […]