• Nederlands
  • Engels
  • Frans

Gratis verzending

Op werkdagen voor 22:00 besteld morgen in huis

Gratis retourneren binnen 14 dagen

Veelgestelde vragen

 
We hebben de meest gestelde vragen hieronder benoemd. Het kan natuurlijk zo zijn dat je specifieke vraag hier niet direct tussen staat. In dit geval kan je ook een vraag stellen via info@duuxstore.com. We helpen je dan graag verder. Bellen mag natuurlijk ook.

Betalen

Welke betalingen worden geaccepteerd?

Betalen willen we ook graag zo makkelijk mogelijk voor je maken. Je kunt bij ons betalen met iDeal, Creditcard en PayPal.

Alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

Ik kan niet bankieren via internet. Kan ik het bedrag ook handmatig naar jullie overschrijven?

Dat kan! Kies bij het afrekenen voor “vooruitbetaling” als betaalmethode en wij sturen je een orderbevestiging met instructies om het bedrag handmatig over te maken. Hou er wel rekening mee dat we de bestelling pas gaan verwerken zodra de betaling is ontvangen. Dit kan 1-2 dagen in beslag nemen.

Verzending

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

We doen ons uiterste beste om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren! Als je op werkdagen voor 22:00 besteld, wordt het de volgende werkdag geleverd (m.u.v. zondagen en feestdagen). Je ontvangt een track&trace link zodra je bestelling is verzonden.

Heb je in het weekend besteld? Dan wordt je bestelling de eerstvolgende werkdag geleverd.

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden alleen bestellingen naar adressen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. In onderstaand overzicht kun je zien in welke landen we bezorgen, wat de levertijden zijn en wie de bezorger is.

LandBezorgerLevertijd
NederlandDPDOp werkdagen voor 22:00 besteld, morgen geleverd.
BelgiëDPDOp werkdagen voor 22:00 besteld, morgen geleverd
LuxemburgDPDOp werkdagen voor 22:00 besteld, morgen geleverd
DuitslandDPDOp werkdagen voor 22:00 besteld, morgen geleverd

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Wij vinden het belangrijk dat jij weet wanneer je jouw producten ontvangt. Daarom krijg je van ons een e-mail met track&trace link zodra je bestelling is verstuurd.              

Kan ik via e-mail of telefonisch bestellen?

Jazeker! Je kunt bestellen via info@duuxstore.nl of even bellen naar +31 162 700 567. Vervolgens ontvang je de factuur via je e-mail. Na ontvangst van je betaling sturen we je bestelling op.

Hoe wissel ik in een kortingscode in?

Het inwisselen van een kortingscode is eenvoudig! In je winkelmandje is in de eerste stap een veld te zien waar je de kortingscode in kunt vullen. Voeg de kortingscode toe door te klikken op “kortingscode toevoegen” en de korting wordt verrekend met het totaalbedrag (excl. verzendkosten).

Retourneren

Binnen hoeveel dagen kan ik mijn bestelling retourneren?

Als je spijt hebt van je aankoop, mag je deze binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden terugsturen.

Voorwaarden retourneren:

 • Wij kunnen de retouren alleen in behandeling nemen wanneer de bestelling – indien mogelijk – ongeschonden, in originele verpakking en in een stevige verzenddoos wordt teruggestuurd. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht de schade (waardevermindering) in rekening te brengen.
 • Op de geleverde producten gelden de Algemene Voorwaarden, deze zijn hier te lezen.

Hoe kan ik mijn product retourneren?

Ben je niet tevreden en heb je spijt van je aankoop? Gebruik dan het retourformulier op deze pagina.

Tips:

 • Vraag altijd om een bewijs van retour zenden bij PostNL of andere koerier;
 • Maak de verzenddoos en originele verpakking zorgvuldig open, zodat je deze weer kunt gebruiken om de bestelling eventueel terug te sturen.

Binnen hoeveel dagen wordt mijn aankoopbedrag teruggestort?

Zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding (moment dat wij op de hoogte zijn gesteld dat je iets wilt retourneren) zullen wij het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending) zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen terugbetalen. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat de producten terug zijn gestuurd (naar gelang welk moment eerder valt).

Hoe je het aankoopbedrag terugontvangt, is afhankelijk van de oorspronkelijke betaalmethode. Via de oorspronkelijke methode wordt er ook terugbetaald.

Kan ik bij jullie ook producten retourneren die ik heb gekocht in een (online)winkel?

Heb je onze producten in een van onze verkooppunten gekocht, dan geldt de retour procedure van het verkooppunt.

Account

Wat zijn de voordelen van een account?

Het aanmaken van een account heeft een aantal voordelen:

 • Bekijk je profiel – In je account kun je je profiel bekijken en je gegevens wijzigen;
 • Status van je bestelling – Onder “mijn bestelling” kun je de status van je bestelling inzien.
 • Bestelgeschiedenis – Bekijk hier je eerdere bestellingen met bijbehorende gegevens.

Ik wil mijn gegevens wijzigen. Hoe kan ik dit doen?

Als je een Duuxstore account hebt, kun je zelf je accountgegevens wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je naam, e-mailadres, bezorg- en factuuradres, betaalgegevens of wachtwoord wijzigen? Dat kan heel gemakkelijk:

– Klik op “login” rechtsboven op de pagina en log in met je e-mailadres en wachtwoord.
– Klik op “Mijn gegevens” om je naam, wachtwoord en/of e-mailadres aan te passen.
– Om je adres te wijzigen, ga je naar “Adressen".

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Ben je je wachtwoord vergeten? Op de inlogpagina vind je de link “Wachtwoord vergeten?". Klik hier op en voer het e-mailadres in waarop je je nieuwe wachtwoord wilt ontvangen. Hierna kun je opnieuw inloggen in je account.

Mocht het op deze wijze niet lukken neem dan contact op met onze klantenservice.

Producten

Wat is de wettelijke garantie op jullie producten?

Duux product hebben 12 maanden fabrieksgarantie + 12 maanden beperkte garantie na aankoopdatum. Wij garanderen gedurende die periode de kosteloze herstelling van defecten ontstaan door materiaal- en constructiefouten. Een en ander ter uiteindelijke beoordeling van de importeur in het land. Bemerkt u een defect, raadpleeg dan eerst deze gebruikershandleiding en de online FAQ (regelmatig geüpdate op www.duux.com). Geeft deze hieromtrent geen uitsluitsel, raadpleeg dan de leverancier van uw Duux product. Als deze niet in staat is het probleem op te lossen zullen zij contact opnemen met Duux voor de verdere afhandeling.

Zijn jullie producten veilig en voldoen ze aan alle keuringen?

Al onze producten dragen het CE keurmerk  en voldoen aan alle essentiële eisen van de toepasselijke EU-richtlijn(en).

Waarom heb ik een luchtreiniger nodig?

Wist je dat de lucht binnenshuis tot wel 5x meer vervuild is dan buiten? Door slechte ventilatie en goede isolatie blijven oa. fijnstof, gassen en pollen binnen rondwarrelen zonder uitweg naar buiten. Als je bedenkt dat we tot wel 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen … dan is een luchtzuiveraar geen overbodige luxe.

Waarom heb ik een luchtbevochtiger nodig?

Heb je door droge lucht in huis last van prikkende ogen, hoofdpijn, verkoudheid, griep, vermoeidheid, werking van je houten vloer of statische elektriciteit? Onze luchtbevochtigers zorgen voor een juiste niveau luchtvochtigheid. In de winterperiode kan de luchtvochtigheid zelfs tot beneden de 20% komen waardoor virussen en bacteriën makkelijker overleven. Ook in de zomer kunnen in airco ruimtes de luchtvochtigheid beneden de 30% komen. De ideale luchtvochtigheid ligt rond de 55%. Indien u uw luchtvochtigheid niet weet adviseren wij u eerst onze Duux Sense Hygrometer aan te schaffen zodat u precies weet welke Duux product voor uw ruimte een passende oplossing kan bieden.

Wat is het verschil tussen een ultrasone luchtbevochtiger en koudwaterverdamper?

Ultrasone luchtbevochtigers

Ultrasone luchtbevochtigers bevatten een kleine metalen plaat die met een ultrasone frequentie trilt. Deze ultrasone geluiden zijn onhoorbaar voor de mens, maar ze zijn in staat om waterdeeltjes uit het ingebouwde reservoir van de luchtbevochtiger om te zetten tot een koele damp. Het apparaat blaast deze fijne nevel in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid in de ruimte toeneemt.

Voordelen:

Veilige en koude nevel, snelle toename van de luchtvochtigheid, geen filtervervanging*, stille werking.

Nadelen: 

Verspreiding van mineraal/kalkstof*, kalkaanslag en bacteriële groei in de watertank*, regulier onderhoud, geen luchtvochtigheidsregulatie.

*=Gebruik van een antibacteriële kalkfilter in een ultrasone luchtbevochtiger vermindert de kalkaanslag in de watertank en voorkomt kalkneerslag uit de nevel.

Koudwaterverdampers

Een koudwaterverdamper gebruikt een water opneembare filter om water uit het reservoir te halen. Een ventilator die vervolgens door het filter blaast zorgt ervoor dat de lucht het vocht opneemt. Hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid, hoe moeilijker het is om water uit het filter te verdampen. Daarom is dit type luchtbevochtiger zelfregulerend – naarmate de luchtvochtigheid toeneemt, neemt de waterdampafgifte van de luchtbevochtiger op een natuurlijke manier af.

Voordelen

Filter om bacteriën en kalk uit het water te verwijderen, zelfregulerende werking, weinig onderhoud.

Nadelen

Filtervervangingskosten, minder stille werking door ventilator

Waar worden jullie producten ontworpen en geproduceerd?

Onze producten worden ontworpen en ontwikkeld in Eindhoven (Nederland) en geproduceerd in P.R.C.

Globe - Waarom werkt de verticale oscillatie niet?

De verticale oscillatie wordt pas geactiveerd nadat het product een aantal keren horizontaal (van links naar rechts) heeft geoscilleerd. Dit proces van kalibratie kan 30 tot 60 seconden in beslag nemen.

Whisper - Wat is het verschil tussen Whisper en Whisper Flex?

Whisper en Whisper Flex zijn beide onderdeel van de Whisper familie en zijn wijken qua design nauwelijks af. De Whisper Flex kan worden uitgerust met een batterij en heeft een verlengbuis (recht) in plaats van verstelbuis (taps toelopend) zoals bij de Whisper. Whisper Flex kan in twee hoogtes worden ingesteld (51 of 88cm) terwijl de hoogte van Whisper traploos kan worden ingesteld tussen 76 en 95cm. Daarnaas is Whisper Flex voorzien van een speciale nachtmodus waarbij het display automatisch dimt en uitschakeld. Whisper beschikt niet over deze functie.

Blizzard - Filter installeren

Bij Blizzard wordt één carbon filter meegeleverd welke aan de achterzijde van apparaat (achter het rooster) kan worden geïnstalleerd.

Zakelijk

Steunen jullie ook goede doelen?

We kiezen ervoor om goede doelen en projecten te steunen die bij ons passen. Momenteel steunen wij Longfonds omdat zij net als ons strijden voor schone en gezond lucht. Daarnaast is onze website volledig CO2 neutraal, wat betekent dat wij bij alle activiteiten van de webshop (van hosting tot vervoer) de CO2 uitstoot compenseren.

Is het mogelijk om grote aantallen te bestellen?

Ja, dit is mogelijk! Voor zakelijke klanten bieden wij offertes op maat. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar onze Benelux distributeur waar je onze folder en voorwaarden kunt opvragen.

Ik wil graag over jullie producten bloggen! Met wie moet ik contact opnemen?

We waarderen het heel erg als bloggers product reviews willen schrijven. Maar helaas kunnen we niet iedereen voorzien van gratis producten. Je blog moet aan een aantal voorwaarden voldoen; je moet bijvoorbeeld een minimaal aantal bezoekers per maand hebben en ook is de kwaliteit van je reviews heel belangrijk. Bij interesse kun je ons PR bureau benaderen. Zij zullen je blog bekijken en beslissen of ze producten toesturen.

Kan ik Duux producten ook gebruiken als relatiegeschenk of in mijn kerstpakket?

Duux is de perfecte keuze als je een gezond en orgineel relatiegeschenk zoekt! Al vele bedrijven gingen je voor. Als je interesse hebt in relatiegeschenken of andere grote incentives als kerstpakketten voor je bedrijf, neem dan hier contact met ons op.